18 de setembre del 2010

El començament !

El 4 de juliol de 2009 es van presentar en societat els primers gegants de la història de Monistrol de Calders. Tot i així, la feina ja venia d'un temps enrere, ja que es va haver de treballar molt per poder arribar fins a aquell dia!

El primer que es va haver de fer va ser triar el constructor de gegants. Després de fer unes quantes visites, ens va agradar l'estil i les facilitats que ens donava en Toni Mujal, de Cardona. No ens n'hem penedit gens de la decisió !

La tria dels personatges va anar per dos camins diferents. El Llúpol deu el seu característic rostre al mossèn Pere Fradera, que va passar una llarga temporada al poble. Aquesta decisió va ser exclusivament dels membres de la colla, ja que en guarden un molt bon record. El fet de que porti una gerra de cervesa no és pas perquè el Pere fos un gran amant de la cervesa, sinó que és a nosaltres que ens agrada molt ! La destral si que és una referència directe al Pere, però també a totes les persones que encara li guarden rancor per un fet que no deixa de ser anecdòtic.

El rostre de la Rabassola va ser elegit en referèndum per la gent de Monistrol. Hi havia quatre candidates de gran renom al poble. La candidata elegida va ser la Cisca, mestressa del bar Cuell i molt estimada per tots els vilatans. Representa una trementinaire que es barallava tot sovint amb el monjo Llúpol. Se li va posar Rabassola perquè és com en diem a Monistrol de les múrgoles, un bolet ben boig.

Els padrins del Llúpol són la Griselda i el Tallaferro, gegants de Castellterçol. Els padrins de la Rabassola són la Coloma i l'Andreu, gegants de Castellcir.

Les mides del Llúpol no són gens menyspreables, pesa 44 kilos i fa 3,6 metres d'alt. La Rabassola no es queda endarrere, pesa 39 kilos i fa 3,5 metres d'alt.