20 de febrer de 2012

Fest de l'arròs de Sant Fruitós

El diumenge s’aixecava mandrós i ennuvolat, mentre l’únic geganter puntual esperava pacientment que arribés la resta de la colla al bar Sport. Aquesta vegada no havíem d’anar gaire lluny, a Sant Fruitós de Bages, que tot i que és aquí al costat la majoria no sabíem de que anava això de la festa de l’arròs.

En arribar a Sant Fruitós ja vam veure que hi havia un bon ambientàs, amb un munt de paradetes i una bona colla de gent vestida de catalanets que començaven a preparar els quilos i quilos d’arròs (segons algunes fonts per 2000 persones, segons d’altres per 3000, ... )

A més a més dels gegants de Sant Fruitós (que n’és de gros aquell gegant!), també hi havia : l’Ametlla de Merola, Balsareny, Castellbell i el Vilar, Elna (Catalunya Nord), Montbau (Barcelona), Navarcles, Olesa de Montserrat i Sant Joan de Vilatorrada.

La cercavila va transcórrer per entremig de les paradetes, sense entrar al nucli antic del poble. Com sempre ens vam fer un bon tip de tocar i cridar, amb el reforç del mediàtic Bernat. També una bona colla de Monistrolencs ens van acompanyar, amb dos timbalers de luxe que esperem que ens jubilin aviat!

Fotografia de Germà Cabrera

2 comentaris:

Zaida ha dit...

Genial!!! Les noves generacions vos atraparan d'aquí res!!! :P

sandra ha dit...

Bon planter que puja!!!