18 d’agost del 2012

III Trobada de gegants del Sot

En Cabrit i en Bassa - Fotografia David Raluy
Ja el divendres, dues ombres immenses van ser vistes al port de Barcelona. Era de nit i no se’ls hi podien distingir les faccions de la cara, però els seus caps sobresortien per damunt de les veles dels vaixells. Ràpidament van desaparèixer. Unes hores després, altres testimonis asseguren haver vist dues siluetes gegants passant per dalt a Saladich. També van desaparèixer i els observadors van pensar que tot era fruit de la imaginació i les ombres provocades per l’enganyosa lluna.

El dissabte un animal grotesc va avançar un camió a la recta de la guàrdia. El camioner assegura que era una vaca i que li va picar l’ullet quan passava pel seu costat. A cal Soldevila ningú el va creure, així que es va resignar i va demanar un altre cigaló de Maria Brizard.

Fets semblants van esdevenir-se a altres poblacions de Catalunya. A Alella algú es va beure 5 botes senceres de vi, trinxant la teulada de la bodega del poble. A la Garriga un immens cavaller va tallar el cap al director de l’oficina de La Caixa.

Fets anecdòtics, poden dir alguns, fantasies de nits d’estiu, diran uns altres, però la III Trobada de gegants del Sot ens va demostrar que tots aquests éssers fantàstics potser són reals i que van venir a Monistrol a passar una nit de gresca i eufòria desfermada.

La vaca xula, de Vacarisses no va parar de córrer amunt i avall pels carrers del poble. Darrere seu, tota la colla de Vacarisses i els seus gegants. De molt lluny, i encara una mica torrats van venir els geganters d’Alella. Els gegants de la Garriga tampoc van faltar a la seva cita, tot i que just acabar havien d’agafar un avió a les Bahames.  Els esperats Cabrit i en Bassa d’Alaró van ser els que van venir més ben preparats, carregats d’ensaïmades i herbes dolces!

Unes hores després la calma va tornar a Monistrol. Els carrers altre cop deserts, les persianes baixades i algun gat negre sorneguer caminat entre les ombres. Un cop acabada la festa major, no sabem si totes aquestes estranyes criatures van ser mai a Monistrol.
El Llúpol i la Rabassola per la Mallola - Fotografia Maties
Feliu i Madrona d'Alella - Fotografia Maties

El Cabrit i en Bassa d'Alaró i en Magí i la Xixilona de la Garriga - Fotografia Maties
La Francisca, el Manel i la Vaca Xula de Vacarisses - Fotografia Maties

2 comentaris:

Zaida ha dit...

Una entrada xulíssima!! Jo! com em sap de greu haver-me perdut en Cabrit i en Bassa... :( i ses xeremies, i ses herbes dolces, snyiff, snyiff!!

Llorenç ha dit...

Molt bo!